UUTTA! EQUESTRAIN CARDIO VALMENNUS

Tiesitkö, että parantamalla omaa aerobista kuntoasi voit parantaa merkittävästi omaa ratsastustasi? Rakensimme täysin ratsastajille suunnitellun valmennuskokonaisuuden jonka tavoitteena on auttaa jokaista ratsastajaa löytämään mielekäs ja motivoiva tapa kehittää aerobista kuntoa.

KAIKEN POHJANA RIITTÄVÄ AEROBINEN KUNTO

Ratsastus vaatii ratsastajalta kehonhallintaa, riittävää aerobista kuntoa ja voimatasoa, tasapainoa, koordinaatiokykyä, herkkyyttä, rytmitajua, nopeaa reaktiokykyä, liikkeen tuntemusta ja tätä kautta ajoituksen hallintaa sekä henkisiä ominaisuuksia kuten kärsivällisyyttä, suunnitelmallisuutta sekä herkkyyttä aistia ja ennakoida hevosen mielialoja sekä käyttäytymistä.

Ratsastajan kehitystä ja suoritusta omassa lajissaan tukee riittävän laaja aerobinen kapasiteetti eli kestävyyskunto hapen kanssa tehtävään liikunta- tai urheilusuoritukseen.

Ratsastuksessa tavoitellaan hevosen ja ratsastajan välistä harmoniaa, yhteistyötä mahdollisimman pienin, huomaamattomin elkein. Lisäksi lajille on tyypillistä itse ratsastussuoritteen lisäksi muu tallilla tapahtuva aktiivinen toiminta (hevosen hoito, varusteiden hoito ym) sekä erilaiset valmennus- ja kilpailumatkat. Usein ratsastajat toimivat omassa arjessaan oman jaksamisensa äärirajoilla ja erilaiset palautumishaasteet ovatkin ratsastajilla valitettavan yleisiä (univaikeudet, vireystilan vaihtelu).

Kun halutaan kehittää ratsastajan suorituskykyä, on aerobinen kapasiteetti yksi ensimmäisistä asioista johon tulisi kiinnittää huomiota. Toisin kuin ehkä helposti ajatellaan, ratsastus itsessään ei riitä kehittämään ratsastajan kuntoa.

MITEN RATSASTAJA HYÖTYY PARANTUNEESTA AEROBISESTA KUNNOSTA?

Kehittämällä ratsastajan peruskuntoa saavutetaan paljon merkittäviä hyötyjä ratsastajan omaa lajia ajatellen:

 • Lisääntynyt palautumiskapasiteetti arjen ja harjoittelun aiheuttamasta kuormasta – iltaisin ei ole aivan niin väsynyt, jaksamista riittää muuhunkin kuin “arjesta selviytymiseen”
 • Tehostunut aineenvaihdunta – positiiviset muutokset omassa kehossa, tukkoisen ja jäykän olon väheneminen
 • Parantunut unenlaatu – tämä aikaansaa positiivisen kierteen joka edistää kaikkea jaksamista ja palautumista

  Lajispesifit hyödyt:
 • Parantunut apujen käyttö ja tarkkuus – hienomotoriset toiminnot kärsivät ensimmäisenä kun “kunto loppuu” kesken, lisääntynyt aerobinen kapasiteetti näkyy tarkempina, oikea-aikaisempina apuina hevoselle
 • Nopeammat reaktiot – puutteellinen aerobinen kunto tekee sinusta hitaan ja esimerkiksi nostaa riskiä pudota äkillisessä tilanteessa
 • Parantunut keskittymiskyky – jos olo on jo valmiiksi väsynyt hevosen selkään noustessa tai oma kunto loppuu kesken, on vaikea ylläpitää optimaalista keskittymistä
 • Parempi jaksaminen pitkillä valmennus- ja kilpailumatkoilla

MITÄ UUTUUSVALMENNUS SISÄLTÄÄ?

EQUESTRAIN CARDIO valmennuksen tavoitteena on auttaa ratsastajia löytämään kestävyysharjoittelun mielekkyys ja tärkeys osana heidän omaa lajia tukevaa harjoittelua.

“Tämän valmennuksen sisältöjen tärkeyttä ei voi riittävästi korostaa.” Laura, EQUESTRAIN perustaja kertoo. “Suurin haaste on siinä miten saamme valmiiksi tiiviiseen arkeen luotua rutiineja ja tapoja jotka kehittävät aerobista kuntoa – usein tämän tyyppinen harjoittelu saatetaan mieltää vähän tylsäksi ja siksi se jää helposti sitten tekemättä. Tähän haluamme saada aikaan muutosta!”

Tavoitteenamme on luoda suuri määrä oivalluksia ja onnistumisia jotka syntyvät siitä, kun ratsastaja huomaa kohonneen aerobisen kunnon aikaansaamat positiiviset vaikutukset omassa jaksamisessaan sekä hevosen selässä.

Mitä valmennus sisältää?

 • Monipuolinen kestävyysharjoittelupaketti, josta on helppo löytää itselle mielekkäin tapa harjoitella
 • Opi ja ymmärrä miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää ratsastajille
 • Monipuoliset treeniohjelmat sisältävät 2-3 harjoitusta viikossa
 • Opi juoksutekniikasta selkeiden tekniikkavideoiden avulla
 • Polar Suomi asiantuntijan luento kestävyysharjoittelusta ja sykeseurannasta
 • Harjoitusohjelmista on sinulle hyötyä jopa vuodeksi

LIITY MEIDÄN VALMENNUSTIIMIIN JA HUOMAA ERO OMASSA RATSASTUKSESSASI

Meidän valmennuksissa on mukana jo yli 500 motivoitunutta ja valmennuksiin tyytyväistä ratsastajaa ympäri Suomen!

Lue lisää CARDIO valmennuksesta ja hyödynnä 49€ etuhinta (norm. 69€) – etu päättyy 8.4. klo 23:59!

Valmennusperheestämme löytyy nyt monipuolinen valikoima erilaisia ratsastajan arkeen sopivia valmennuskokonaisuuksia joita on myös mahdollista yhdistellä keskenään

EQUESTRAIN GYM on ratsastajille suunniteltu valmennuskokonaisuus, joka hyödyntää harjoituksissa monipuolisesti erilaista välineistöä.

EQUESTRAIN BODYWEIGHT on ratsastajille suunniteltu valmennuskokonaisuus jossa treenataan monipuolisesti ja tehokkaasti omalla kehonpainolla.

EQUESTRAIN MOBILITY on ratsastajille suunniteltu kehonhuoltovalmennus, joka on suunniteltu parantamaan liikkuvuutta ja kehon symmetriaa sekä tehostamaan palautumista.

Lisäksi meidän INSTAGRAM sivulta löydät paljon ilmaisia, lyhyitä treenejä & muita hyvinvointiin ja treenaamiseen liittyviä vinkkejä!

Muita julkaisuja