Meistä

EQUESTRAIN

on brändi, joka tarjoaa ratsastajan kiireiseen elämäntapaan suunniteltuja lyhyitä ja tehokkaita oheistreeni kokonaisuuksia.

Tiedämme, että ajankäytön haasteet ovat osa ratsastajan arkea. Tiedämme myös, että jokainen ratsastaja pystyy viemään ratsastuksensa uudelle tasolle oheisharjoittelun avulla.

Me autamme ratsastajia treenaamaan vain oleellisia asioita ja huomaamaan kuinka nopeasti muutokset tuntuvat omassa ratsastuksessa.

BRÄNDIN TAKANA

Brändin perustaja, Laura Hämäläinen, 29, opiskeli lukion jälkeen fysioterapeutiksi omien loukkaantumisten inspiroimana ja on rakentanut ammattiuraansa valmennustyön parissa jo yli kuuden vuoden ajan.

Laura aloitti ratsastuksen 5 vuotiaana nähtyään poneja Kouvolan torilla ja nyt hänen arkeaan vauhdittaa viisi vuotias estetamma Carla.

Lauran apuna treenien sisältöjen suunnittelussa ja ideoinnissa toimii sertifioitu urheilufysioterapeutti ja liikunta-alan moniosaaja Peetu Lehmus. Peetun vahvuutena voi pitää ihmisen biomekaniikan ja liikkumisen tuntemista, mitä Peetu hyödyntää jokaisen asiakkaan ja lajin urheilijan kanssa.

Ratsastuksessa, kuten muissakin lajeissa, on suurempi vaatimus erilaisilla ominaisuuksilla kuin mitä laji itsessään kehittää, siksi tarvitaan muuta oheisharjoittelua tukemaan omaa lajia.

TARINA - MISTÄ KAIKKI ALKOI?

“Olen ratsastanut viisi vuotiaasta lähtien ja poni-ikäisenä minulla oli hieno mahdollisuus valmentautua ja kehittää itseäni muiden omistuksessa olevilla poneilla. Kohdalleni osui kuitenkin muutama ikävä loukkaantuminen, jotka mursivat haaveeni aktiivisesta kilpaurasta ja päädyin lopulta opiskelemaan fysioterapeutiksi.

Vuonna 2015 valmistumisen ohella olin mukana perustamassa CrossFit salia Lahteen ja olen nyt tehnyt töitä crossfit valmennuksen parissa jo yli kuuden vuoden ajan. Minua kiehtoo valtavasti ihmiskeho, hyvinvointi ja erilaisten urheilijoiden ja harrastajien tukeminen heidän tavoitteissaan fiksun harjoittelun avulla. Ehdin myös itse kilpailla kansainvälisellä tasolla asti crossfitissä ja se opetti minulle valtavasti urheilusta ja siitä, mitä menestyminen urheilussa kätkee taakseen.”

Idea EQUESTRAIN brändiin syntyi, kun Laura huomasi valtavan muutoksen omassa ratsastuksessaan palattuaan satulaan muutaman vuoden mittaisen crossfitin täyteisen tauon jälkeen. ”Vaikka itse ratsastamisesta oli parin vuoden tauko, huomasin välittömästi kuinka parantunut kunto ja kehonhallinta olivat tehneet minusta kuin huomaamatta paremman ratsastajan. Nyt kun katson omia ponivuosien videoita, mietin että huh, olisimpa silloin ymmärtänyt tukea omaa ratsastusta edes muutamalla keskivartalonhallintaa kehittävällä liikkeellä!”

JO YLI 1000 RATSASTAJAN APUNA

Uskon valmentajana siihen, että kun keskitytään rakentamaan lajin vaatimat perusasiat laadukkaasti, on meillä mahdollisuuksia vaikka mihin.

Uskon, että oma ymmärrykseni ratsastuksesta lajina, jatkuva halu kehittyä ratsastajana sekä vahva, ammatillinen osaaminen urheilun ja fysioterapian maailmasta luovat ainutlaatuisen kosketuspinnan lähteä auttamaan ratsastajia heidän tavoitteissaan.

Haluan olla mukana muuttamassa käsitystä siitä, että ratsastajien oheisharjoittelu voi olla paljon muutakin kuin vain juoksemista ja perinteistä salitreeniä. Tiedän, että meillä hevosharrastajilla aika on hyvin rajallinen resurssi – miksi emme siis suunnittelisi myös oheisharjoittelua niin, että se oikeasti sopii meidän elämäntapaan?

Kaikkien EQUESTRAIN valmennusten ytimessä on ajatus siitä, että tekemällä vähän kerrallaan, juuri oikeita asioita, voidaan saavuttaa jotakin suurta.

Toivotan juuri sinut tervetulleeksi mukaan tälle yhteiselle matkalle, joka vie sinun ratsastuksesi täysin uudelle tasolle!

// Laura, sinun valmentajasi