EQUESTRAIN

sydän palaa ratsastuksen ymmärtämiselle.

Sille, miten voimme yhdistämällä ymmärryksen ihmiskehosta ja ratsastuksesta lajina tuoda uniikin tavan treenata osaksi ratsastajan elämäntapaa niin, että voit luottaa sen tukevan kehitystäsi ratsastajana.

EQUESTRAIN treenien hyödyt tunnet ja näet ratsastuksessasi nopeasti.

BRÄNDIN TAKANA

Minun nimeni on Laura Hämäläinen ja olen EQUESTRAIN perustaja, mutta olen myös sinun suurin kannustajasi ja valmentajasi, jonka suurin intohimo on auttaa ratsastajia oivaltamaan oman kehon hallinnasta, palautumisesta, hyvinvoinnista ja siitä kuinka pienillä oikeilla asioilla satulan ulkopuolella pystymme vaikuttamaan positiivisesti juuri sinun ratsastukseesi.⁠

Minua kiehtoo valtavasti ihmiskeho ja -mieli ja se miten meidän elämämme näkyy meidän kehossamme.⁠

Olen se, joka uskoo, että hyvinvoiva ratsastaja menestyy. ⁠

Uskon, että menestys on meille jokaiselle oma, henkilökohtainen määritelmä sille, miten onnistumme meille merkityksellisissä asioissa.

Suurin visioni EQUESTRAIN brändille on, että pystyisimme rakentamaan ja juurruttamaan tämän meidän upean lajin sisään uudenlaista ymmärrystä oheisharjoittelusta, joka jäisi elämään pitkälle tulevaisuuteen. ⁠

TARINA - MISTÄ KAIKKI ALKOI?

“Olen ratsastanut viisi vuotiaasta lähtien ja poni-ikäisenä minulla oli hieno mahdollisuus valmentautua ja kehittyä ratsastajana muiden omistuksessa olevilla poneilla, koska perheelläni ei ollut mahdollisuutta ostaa minulle omaa. Kohdalleni osui kuitenkin muutama ikävä loukkaantuminen, jotka mursivat haaveeni aktiivisesta kilpaurasta ja päädyin lukion jälkeen opiskelemaan fysioterapeutiksi.

Olen tehnyt päätoimisesti töitä valmentajana jo 8 vuoden ajan ja rakastan edelleen työtäni. Minua kiehtoo valtavasti ihmiskeho, hyvinvointi ja erilaisten urheilijoiden ja harrastajien tukeminen heidän tavoitteissaan fiksun harjoittelun avulla. 

Valmennustyön lisäksi olen itse kilpaillut myös kansainvälisellä tasolla asti myös crossfitissä ja se opetti minulle valtavasti urheilusta ja siitä, mitä menestyminen urheilussa kätkee taakseen. Enemmän kuin mitä pelkkä ratsastus ehkä olisi koskaan voinut opettaa.”

Idea EQUESTRAIN brändiin syntyi, kun Laura huomasi valtavan muutoksen omassa ratsastuksessaan palattuaan satulaan muutaman vuoden mittaisen crossfitin täyteisen tauon jälkeen. 

”Vaikka itse ratsastamisesta oli parin vuoden tauko, huomasin välittömästi kuinka parantunut kunto ja kehonhallinta olivat tehneet minusta kuin huomaamatta paremman ratsastajan. Nyt kun katson omia ponivuosien videoita, mietin että huh, olisimpa silloin ymmärtänyt tukea omaa ratsastusta edes muutamalla keskivartalonhallintaa kehittävällä liikkeellä!”

Lauran koulutustausta:

– Yli 20 vuoden kokemus ratsastajana
– Les Mills ryhmäliikuntaohjaaja (2009-2014)
– Ryhmäliikunnan ohjaaja Forever kuntoclub, Lahti (2012-2015)
– Fysioterapeutti ammattikorkeakoulututkinto (2015)
– Urheiluun erikoistuneen fysioterapeutin täydennysopinnot, 30op (2019)
– Personal Trainer, PT Akatemia (2019)
– CrossFit Lahti osa-omistaja ja päävalmentaja (2015-2021)
– Suorituskykyvalmentaja, Optimal performance center (2022)
– The Pack Program -verkkovalmennuskonseptin perustaja ja päävalmentaja (2018-)
– Psyykkinen valmentaja koulutus (2023)
– Pilates ohjaajakoulutus 02/23-09/23

JO YLI 1600 RATSASTAJAN APUNA

Uskon, että oma ymmärrykseni ratsastuksesta lajina, jatkuva halu kehittyä ratsastajana sekä vahva, ammatillinen osaaminen urheilun ja fysioterapian maailmasta luovat ainutlaatuisen kosketuspinnan lähteä auttamaan ratsastajia heidän tavoitteissaan.

Haluan olla mukana muuttamassa käsitystä siitä, että ratsastajien oheisharjoittelu voi olla paljon muutakin kuin vain juoksemista ja perinteistä salitreeniä. 

Tiedän, että meillä hevosharrastajilla aika on hyvin rajallinen resurssi – miksi emme siis suunnittelisi myös oheisharjoittelua niin, että se oikeasti sopisi meidän elämäntapaan?

Kaikkien EQUESTRAIN valmennusten ytimessä on ajatus siitä, että tekemällä vähän kerrallaan, juuri oikeita asioita, voidaan saavuttaa jotakin suurta.

Toivotan juuri sinut tervetulleeksi mukaan tälle yhteiselle matkalle, joka vie sinun ratsastuksesi täysin uudelle tasolle!

// Laura, sinun valmentajasi