EQUESTRAIN

on brändi, joka auttaa ratsastajia kehittymään lyhyiden, juuri ratsastajille suunniteltujen oheistreenien avulla.

Tiedämme, että ajankäytön haasteet ovat osa ratsastajan arkea ja siksi missionamme on muuttaa käsitystä ratsastajien oheisharjoittelusta.

Haluamme haastaa ajatusta siitä mitä on vuonna 2023 ratsastajien oheisharjoittelu parhaimmillaan.

Kuinka vähällä treenimäärällä pystymme auttamaan ratsastajaa kehittymään, jos teemme juuri oikeita asioita?

BRÄNDIN TAKANA

EQUESTRAIN syntyi intohimosta ratsastukseen, hyvinvointiin ja ihmiskehoon. Siihen, miten voisimme auttaa ratsastajia kehittymään omassa lajissaan ja voimaan paremmin. 

EQUESTRAIN on paljon muutakin kuin vain oheistreenejä. Haluamme, että pystyisimme herättämään ratsastajissa aidon alun voida hyvin, ymmärtää kehoaan ja juurruttamaan hiljalleen lajiin ajatuksen sitä, että hyvinvoiva ratsastaja menestyy.

Brändin perustaja, Laura Hämäläinen, 29, urheiluun erikoistunut fysioterapeutti ja valmentaja halusi rakentaa brändin, jonka ytimessä on aito halu ja intohimo auttaa ratsastajia.

Lauran apuna treenien sisältöjen suunnittelussa ja ideoinnissa toimii sertifioitu urheilufysioterapeutti ja liikunta-alan moniosaaja Peetu Lehmus. Peetun vahvuutena voi pitää ihmisen biomekaniikan ja liikkumisen tuntemista, mitä Peetu hyödyntää jokaisen asiakkaan ja lajin urheilijan kanssa.

Ratsastuksessa, kuten muissakin lajeissa, on suurempi vaatimus erilaisilla ominaisuuksilla kuin mitä laji itsessään kehittää, siksi tarvitaan muuta oheisharjoittelua tukemaan omassa lajissa kehittymistä.

TARINA - MISTÄ KAIKKI ALKOI?

“Olen ratsastanut viisi vuotiaasta lähtien ja poni-ikäisenä minulla oli hieno mahdollisuus valmentautua ja kehittyä ratsastajana muiden omistuksessa olevilla poneilla, koska perheelläni ei ollut mahdollisuutta ostaa minulle omaa. Kohdalleni osui kuitenkin muutama ikävä loukkaantuminen, jotka mursivat haaveeni aktiivisesta kilpaurasta ja päädyin lukion jälkeen opiskelemaan fysioterapeutiksi.

Olen tehnyt päätoimisesti töitä valmentajana jo 8 vuoden ajan ja rakastan edelleen työtäni. Minua kiehtoo valtavasti ihmiskeho, hyvinvointi ja erilaisten urheilijoiden ja harrastajien tukeminen heidän tavoitteissaan fiksun harjoittelun avulla. 

Valmennustyön lisäksi olen itse kilpaillut myös kansainvälisellä tasolla asti myös crossfitissä ja se opetti minulle valtavasti urheilusta ja siitä, mitä menestyminen urheilussa kätkee taakseen. Enemmän kuin mitä pelkkä ratsastus ehkä olisi koskaan voinut opettaa.”

Idea EQUESTRAIN brändiin syntyi, kun Laura huomasi valtavan muutoksen omassa ratsastuksessaan palattuaan satulaan muutaman vuoden mittaisen crossfitin täyteisen tauon jälkeen. 

”Vaikka itse ratsastamisesta oli parin vuoden tauko, huomasin välittömästi kuinka parantunut kunto ja kehonhallinta olivat tehneet minusta kuin huomaamatta paremman ratsastajan. Nyt kun katson omia ponivuosien videoita, mietin että huh, olisimpa silloin ymmärtänyt tukea omaa ratsastusta edes muutamalla keskivartalonhallintaa kehittävällä liikkeellä!”

Lauran koulutustausta:

– Yli 20 vuoden kokemus ratsastajana
– Les Mills ryhmäliikuntaohjaaja (2009-2014)
– Ryhmäliikunnan ohjaaja Forever kuntoclub, Lahti (2012-2015)
– Fysioterapeutti ammattikorkeakoulututkinto (2015)
– Urheiluun erikoistuneen fysioterapeutin täydennysopinnot, 30op (2019)
– Personal Trainer, PT Akatemia (2019)
– CrossFit Lahti osa-omistaja ja päävalmentaja (2015-2021)
– Suorituskykyvalmentaja, Optimal performance center (2022)
– The Pack Program -verkkovalmennuskonseptin perustaja ja päävalmentaja (2018-)
– Psyykkinen valmentaja koulutus 03/23-08/23
– Pilates ohjaajakoulutus 02/23-09/23

JO YLI 1400 RATSASTAJAN APUNA

Uskon, että oma ymmärrykseni ratsastuksesta lajina, jatkuva halu kehittyä ratsastajana sekä vahva, ammatillinen osaaminen urheilun ja fysioterapian maailmasta luovat ainutlaatuisen kosketuspinnan lähteä auttamaan ratsastajia heidän tavoitteissaan.

Haluan olla mukana muuttamassa käsitystä siitä, että ratsastajien oheisharjoittelu voi olla paljon muutakin kuin vain juoksemista ja perinteistä salitreeniä. 

Tiedän, että meillä hevosharrastajilla aika on hyvin rajallinen resurssi – miksi emme siis suunnittelisi myös oheisharjoittelua niin, että se oikeasti sopisi meidän elämäntapaan?

Kaikkien EQUESTRAIN valmennusten ytimessä on ajatus siitä, että tekemällä vähän kerrallaan, juuri oikeita asioita, voidaan saavuttaa jotakin suurta.

Toivotan juuri sinut tervetulleeksi mukaan tälle yhteiselle matkalle, joka vie sinun ratsastuksesi täysin uudelle tasolle!

// Laura, sinun valmentajasi