EQUESTRAIN X NUTROLIN

Tavoitteenamme oli rakentaa yhdessä NUTROLIN kanssa lämminhenkinen ja inspiroiva päivä treenin, hyvän valmennuksen ja mielenkiintoisten luentojen äärellä. Miten onnistuimme?

Kello on vähän yli 10 lauantai-aamuna Helsingin Lauttasaaressa ja salitilaan johtavasta porraskäytävästä kuuluu iloista puheensorinaa.

EQUESTRAIN x NUTROLIN hyvinvointipäivä on alkamassa ja Lauran löydämme keittiöstä keittämästä kahvia. “Ompa ihana päästä vetämään livetapahtumaa pitkästä aikaa! Tämä on itseasiassa ensimmäinen tämän tyylinen tapahtuma EQUESTRAIN brändille, joten ehkä vähän pieni jännityskin siitä, että nyt pitäisi onnistua nappiin!” Laura naurahtaa ja napsauttaa kahvinkeittimen päälle.

On aika aloittaa.

Istumme alas kahvikuppien kanssa ja Laura aloittaa kertomalla EQUESTRAIN taustasta ja siitä, miten brändi yhdistää hänelle kaksi rakasta maailmaa. “EQUESTRAIN on minulle kahden suuren intohimon yhdistämistä – hevosurheilu ja ihmiskeho, mieli ja suorituskyvyn kiehtova maailma.”

Herää hyvää keskustelua oheisharjoittelusta ja Laura on kiinnostunut tapahtumaan osallistuvien taustasta, heidän toiveistaan tulevalle päivälle sekä haasteista joihin he toivoisivat apua.

Yleisimmäksi haasteeksi tuntuu nousevan ajankäyttöön liittyvät haasteet. “Arki on niin kiireistä, että helposti tuntuu ettei jää aikaa oheisharjoittelulle eikä oikein tiedä, mistä kannattaisi aloittaa.” eräs osallistujista pohtii ääneen ja muut nyökkäilevät samaistuen fiilikseen.

“Tämä on juuri se ydin, jonka haluamme EQUESTRAIN kanssa ratkaista. Miten rakentaa tapoja ja rutiineja kiireiseen arkeen jotka edistäisivät kokonaisvaltaisesti ratsastajan hyvinvointia ja näkyisi siten hänen kehityksessään ratsastajana.”

Päivän ensimmäinen treeni keskittyy kehoa avaaviin, aktiivisiin liikkeisiin.

Liikkuvuus on aina yhdistelmä liikelaajuutta ja voimaa liikelaajuuden läpi.” Laura selittää ja jatkaa kertoen selkeästi miten lonkan liikkuvuus vaikuttaa ratsastajan istuntaan.

Jokaisella harjoitukseen valitulla liikkeellä on selkeä perustelu miten se auttaa ratsastajaa oman istunnan ja ratsastuksen kehittämisessä.

Lauran valmennustyylissä korostuu livenä vielä enemmän se, joka on nähtävissä jo verkkovalmennuksissa: taito ohjata ja selittää mitä ja miksi tehdään ja nyt myös korjata osallistujien tekniikkaa tarvittaessa.

“Livevalmennuksen ehdoton etu on se, että olemme kaikki samassa tilassa ja pääsen auttamaan jokaista juuri heidän haasteissaan.” Laura sanoo hymyillen kun treeni tulee päätökseen ja siirrymme lounastamaan.

Lounaan jälkeen tapahtuma jatkuu palautumiseen ja ravitsemukseen liittyvällä keskustelutuokiolla.

Koko tapahtuma heijastelee teemasta toiseen kokonaisvaltaista otetta hyvinvoinnista, ei pelkästään fyysisestä harjoittelusta.

Päivän toinen treeni keskittyy kehonhallintaan ja päättyy rauhoittavaan rentoutukseen.

“Ai että tämä oli aivan super mahtava päivä.” Mia Kainulainen kiittää vielä ennen lähtöään.

Kun tapahtumaan osallistuneet ovat poistuneet, Laura ja Nutrolin edustaja Erja istahtavat sohvalle tyytyväisinä.

“Kiitos Laura, oli kyllä mieletön päivä ja ihmiset tykkäsivät kyllä ihan todella paljon.” Erja kiittää ja kaksikko vetää vielä yhteen päivän kulkua ja pohtivat yhteistyön jatkoa.

“Jatkamme tästä uutiskirjeiden muodossa ja ehdottomasti tällaisia tapahtumia olisi hienoa järjestää lisää.” Erja vastaa kun kysymme mitä seuraavaksi.

“Oikein onnistunut päivä.” Laura sanoo ja vinkkaa silmää. “We nailed it.”

Kiinnostaisiko sinua järjestää treenipäivä esimerkiksi teidän ratsastusseuralle? Laita rohkeasti sähköpostia laura@equestrain.fi – kevään tapahtumat varataan nyt!

Muita julkaisuja